Τι περιλαμβάνεται στην καθημερινή συντήρηση των εργαλειομηχανών CNC(2)

- 2021-11-18-

Με την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, το επίπεδο αυτοματισμού και νοημοσύνης της σύγχρονης βιομηχανίας κατασκευής μηχανημάτων γίνεται όλο και υψηλότερο και οι εργαλειομηχανές CNC εφαρμόζονται όλο και περισσότερο στην κατασκευή, γεγονός που προάγει την ανάπτυξη της σύγχρονης βιομηχανίας κατασκευής μηχανημάτων.Εργαλειομηχανές CNCέχουν υψηλό επίπεδο αυτοματισμού και ευφυΐας,
Η συντήρηση των εργαλειομηχανών CNC έχει επίσης υψηλότερες τεχνικές απαιτήσεις. Στην καθημερινή χρήση, είναι απαραίτητο όχι μόνο να ενισχυθεί η λογική χρήση των εργαλειομηχανών CNC, αλλά και να υιοθετηθούν επιστημονικές και εύλογες μέθοδοι συντήρησης για την παροχή εγγύησης για την κανονική χρήσηΕργαλειομηχανές CNC. Η καλή συντήρηση είναι η εγγύηση για την ομαλή παραγωγή της επιχείρησης.
Οι εργαλειομηχανές CNC είναι ακριβές και η συντήρηση κατά τη χρήση είναι ευεργετική για τη μείωση της απώλειας εξαρτημάτων μηχανών CNC, την αύξηση της διάρκειας ζωής των εργαλειομηχανών CNC και τη διασφάλιση της κανονικής χρήσης των εργαλειομηχανών. Ταυτόχρονα, η καλή συντήρηση μειώνει αποτελεσματικά τη μηχανική βλάβη των εργαλειομηχανών CNC,
Μειώστε την πιθανότητα ατυχημάτων για την ασφάλεια της παραγωγής και εξασφαλίστε την ασφάλεια της επιχείρησης.
Η σωστή συντήρηση τουΕργαλειομηχανές CNCθα επηρεάσει άμεσα την ακρίβεια του κέντρου κατεργασίας και ακόμη και τη διάρκεια ζωής της εργαλειομηχανής.
2. Κάντε καλή δουλειά στη διαχείριση του συστήματος CNC και διαμορφώστε ένα λογικό σύστημα συντήρησης
Εργαλειομηχανές CNCέχουν υψηλότερες απαιτήσεις για τη θερμοκρασία, την υγρασία, το αέριο κ.λπ. στο χώρο εργασίας. Κατά τη διαδικασία χρήσης, είναι απαραίτητο να κάνετε καλή δουλειά στη διαχείριση των εργαλειομηχανών CNC και να διαμορφώσετε ένα λογικό σύστημα συντήρησης. Για να κάνουν καλή δουλειά στη συντήρηση εργαλειομηχανών CNC, οι εταιρείες πρέπει να διαμορφώσουν ένα λογικό σύστημα συντήρησης και τέλειες διαδικασίες λειτουργίας.
Σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και τις πραγματικές ανάγκες, τα υπάρχοντα συστήματα και διαδικασίες ενημερώνονται για να συμβαδίζουν με την εποχή. Ταυτόχρονα, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να κάνουν καλή δουλειά στη διαχείριση του συστήματος CNC, να ενισχύουν τη διαχείριση της αντι-διάφορης εργασίας του συστήματος CNC και να καθαρίζουν έγκαιρα τη σκόνη και τις ακαθαρσίες στις εργαλειομηχανές CNC.
Παρέχετε καθαρό χώρο εργασίας για τη χρήση εργαλειομηχανών CNC. κάντε καλή δουλειά στον καθαρισμό του συστήματος εξαερισμού του ντουλαπιού CNC και καθαρίστε το σύστημα εξαερισμού εγκαίρως για να διασφαλίσετε ότι η θερμότητα που παράγεται από την εργαλειομηχανή CNC απελευθερώνεται εγκαίρως, ώστε να παρέχεται εγγύηση για την κανονική λειτουργία του Εργαλειομηχανή CNC.

Επιπλέον, ο χειριστής πρέπει να καθαρίζει την εργαλειομηχανή κάθε μέρα μετά την αποβίβαση από τη δουλειά, να καθαρίζει τα ρινίσματα σιδήρου και να σκουπίζει το ψυκτικό στις ράγες οδήγησης για να αποτρέψει τη σκουριά των οδηγών. Καθαρίστε το μηχάνημα με ένα πανί στο τέλος της αποβίβασης. Για να μην σκουριάσει.