Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της σφυρηλάτησης;

- 2021-11-15-

Τα κύρια χαρακτηριστικά τουσφυρηλατήματα:

1. Μεγάλο εύρος βάρους. Τα σφυρήλατα είναι από λίγα γραμμάρια έως εκατοντάδες τόνους

2. Υψηλότερη ποιότητα από τα χυτά.Σφυρήλαταέχουν καλύτερες μηχανικές ιδιότητες από τα χυτά και μπορούν να αντέξουν μεγάλες δυνάμεις κρούσης και άλλα βαριά φορτία. Ως εκ τούτου, τα σφυρήλατα χρησιμοποιούνται για όλα τα σημαντικά και καταπονημένα μέρη.

Για χάλυβες υψηλής περιεκτικότητας σε καρβίδιο,σφυρηλατήματαείναι καλύτερης ποιότητας από τα προϊόντα έλασης. Για παράδειγμα, τα προϊόντα έλασης από χάλυβα υψηλής ταχύτητας μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μόνο αφού αναμορφωθούν για σφυρηλάτηση. Ειδικά οι φρέζες υψηλής ταχύτητας χάλυβα πρέπει να σφυρηλατούνται.

3. Το μικρότερο βάρος. Με την προϋπόθεση της διασφάλισης της αντοχής του σχεδιασμού, τα σφυρήλατα είναι ελαφρύτερα από τα χυτά, γεγονός που μειώνει το βάρος του ίδιου του μηχανήματος, το οποίο έχει μεγάλη σημασία για τις μεταφορές, τα αεροσκάφη, τα οχήματα και τον αστροναυτικό εξοπλισμό.

4. Εξοικονομήστε πρώτες ύλες. Για παράδειγμα, για έναν στροφαλοφόρο άξονα με νεκρό βάρος 17 kg που χρησιμοποιείται σε αυτοκίνητα, όταν χρησιμοποιείται ελασματοποιημένο υλικό για κοπή καισφυρηλάτηση, τα τσιπ αντιστοιχούν στο 189% του βάρους του στροφαλοφόρου άξονα, ενώ όταν χρησιμοποιείται σφυρηλάτηση με μήτρα, τα τσιπ αντιστοιχούν μόνο στο 30%, γεγονός που μειώνει επίσης τον χρόνο κατεργασίας κατά 1/6.
Τα σφυρήλατα σφυρηλάτησης ακριβείας δεν μπορούν μόνο να εξοικονομήσουν περισσότερες πρώτες ύλες, αλλά και να εξοικονομήσουν περισσότερες ανθρωποώρες κατεργασίας.

5. Υψηλή παραγωγικότητα. Για παράδειγμα, η χρήση δύο θερμών πιεστηρίων σφυρηλάτησης για τη σφυρηλάτηση ρουλεμάν ακτινικής ώσης μπορεί να αντικαταστήσει 30 αυτόματες εργαλειομηχανές κοπής. Όταν το ανατρεπτικό αυτόματο μηχάνημα χρησιμοποιείται για την παραγωγή παξιμαδιών M24, η παραγωγικότητα του αυτόματου τόρνου έξι αξόνων είναι 17,5 φορές.

6. Δωρεάνσφυρηλάτησηέχει μεγάλη ευελιξία. Ως εκ τούτου, οι μέθοδοι σφυρηλάτησης χρησιμοποιούνται ευρέως σε ορισμένα εργοστάσια επισκευής για την παραγωγή διαφόρων εξαρτημάτων.