Πώς να επεξεργαστείτε θερμικά σφυρήλατα από ανοξείδωτο χάλυβα;

- 2021-11-15-

Μετά τη σφυρηλάτηση,σφυρηλάτηση από ανοξείδωτο χάλυβαυποβάλλονται σε άμεση θερμική επεξεργασία με απορριπτόμενη θερμότητα, η οποία συνδυάζει στενά τη σφυρηλάτηση και τη θερμική επεξεργασία, εξοικονομώντας μεγάλη ποσότητα ενέργειας που απαιτείται για την αναθέρμανση στη συνήθη θερμική επεξεργασία. Για παράδειγμα, μετά τη σφυρηλάτηση, τα σφυρήλατα από ανοξείδωτο χάλυβα σβήνουν απευθείας από την απορριπτόμενη θερμότητα. Αυτή η απόσβεση θερμότητας απορριμμάτων σφυρηλάτησης ονομάζεται επίσης θερμική επεξεργασία παραμόρφωσης υψηλής θερμοκρασίας, η οποία μπορεί να κάνει τα σφυρήλατα από ανοξείδωτο χάλυβα να αποκτήσουν καλές περιεκτικές μηχανικές ιδιότητες.
Η σφυρηλάτηση απόβλητης θερμότητας αναφέρεται στη δομή σβέσης τουσφυρηλάτηση από ανοξείδωτο χάλυβαπου σβήνεται απευθείας στο μέσο σβέσης μετά το σφυρηλάτηση, για να αντικαταστήσει την αρχική διαδικασία σβέσης αναθέρμανσης. Η ανόπτηση απορριμμάτων θερμότητας σφυρηλάτησης αναφέρεται στην αργή ψύξη σφυρηλάτησης από ανοξείδωτο χάλυβα μετά τη σφυρηλάτηση για να αντικαταστήσει την αρχική ανόπτηση επαναθέρμανσης.

Η κανονικοποίηση της απορριπτόμενης θερμότητας σφυρηλάτησης αναφέρεται στην ψύξη του αέρα τουσφυρηλάτηση από ανοξείδωτο χάλυβαμετά τη σφυρηλάτηση για αντικατάσταση της αρχικής αναθέρμανσης και κανονικοποίησης. Η ισοθερμική κανονικοποίηση σφυρηλάτησης υπολειπόμενης θερμότητας αναφέρεται σε σφυρηλάτηση από ανοξείδωτο χάλυβα που ψύχονται γρήγορα σε ισοθερμική θερμοκρασία μετά τη σφυρηλάτηση και στη συνέχεια διατηρούνται ζεστά, αντί να αναθερμανθούν ισοθερμική κανονικοποίηση.

Μετά τη σφυρηλάτηση, τα σφυρήλατα από ανοξείδωτο χάλυβα αποστέλλονται απευθείας στον κλίβανο θερμικής επεξεργασίας ομοιόμορφης θερμοκρασίας και η συμβατική διαδικασία θερμικής επεξεργασίας σφυρηλάτησης από ανοξείδωτο χάλυβα εξακολουθεί να εκτελείται. Αφού ενοποιηθούν τα σφυρήλατα από ανοξείδωτο χάλυβα, η θερμοκρασία τουσφυρηλάτηση από ανοξείδωτο χάλυβακατά τη διάρκεια της απόσβεσης, η κανονικοποίηση και η ισοθερμική κανονικοποίηση είναι το ίδιο. Αυτή η μέθοδος ονομάζεται εξισορρόπηση θερμότητας της απορριπτόμενης θερμότητας. Για σφυρηλάτηση από ανοξείδωτο χάλυβα με πολύπλοκα σχήματα, ιδιαίτερα μεγάλες αλλαγές διατομής, η χρήση αυτής της διαδικασίας μπορεί να εξασφαλίσει σταθερή ποιότητα θερμικής επεξεργασίας των σφυρηλατητών από ανοξείδωτο χάλυβα.
Σφυρηλάτηση απόρριψης θερμότητας, ομοιόμορφη απόσβεση απορριμμάτων θερμότητας σφυρηλάτησης, κανονικοποίηση απορριμμάτων θερμότητας σφυρηλάτησης και ισοθερμική ομαλοποίηση απορριμμάτων θερμότητας σφυρηλάτησης, το μέγεθος κόκκου των σφυρηλατήσεων από ανοξείδωτο χάλυβα είναι μεγαλύτερο από αυτό των συμβατικών διαδικασιών θερμικής επεξεργασίας. Προκειμένου να τελειοποιηθούν οι κόκκοι, τα σφυρήλατα από ανοξείδωτο χάλυβα μπορούν να ψύχονται στους 600 ~ 650 â, και στη συνέχεια τα σφυρήλατα από ανοξείδωτο χάλυβα θερμαίνονται στη θερμοκρασία που απαιτείται για σβέση (κανονικοποίηση) για σβήσιμο (κανονικοποίηση), έτσι ώστε οι κόκκοι μπορούν να εξευγενιστούν και να μειωθούν Η κατανάλωση ενέργειας της θέρμανσηςσφυρηλάτηση από ανοξείδωτο χάλυβααπό θερμοκρασία δωματίου έως 600°C~650°C χρησιμοποιείται γενικά για σφυρηλάτηση από ανοξείδωτο χάλυβα με υψηλές απαιτήσεις μεγέθους κόκκου.

Με βάση την αξιόπιστη ποιότητα των πρώτων υλών, ένα από τα καθήκοντα της επεξεργασίας σφυρηλάτησης είναι να αποκτήσει το απαιτούμενο σχήμα, μέγεθος και κατάσταση επιφάνειας των σφυρηλατητών από ανοξείδωτο χάλυβα ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των συνθηκών επεξεργασίας και χρήσης των εξαρτημάτων και συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις των σχεδίων εξαρτημάτων.