Η μέθοδος επιλογής του εργαλείου κοπής CNC.

- 2023-02-17-


Επειδή η ταχύτητα και η εμβέλεια του άξοναΜηχανή CNCτα εργαλεία είναι πολύ υψηλότερα από τις συνηθισμένες εργαλειομηχανές, η ισχύς εξόδου του άξονα είναι επίσης πολύ μεγάλη, έτσι σε σύγκριση με τις προηγούμενες μεθόδους επεξεργασίας, όπως υψηλή ακρίβεια, υψηλή αντοχή, υψηλή ακαμψία, υψηλή αντοχή, υψηλή ανθεκτικότητα, σταθερότητα διαστάσεων, εύκολη ρύθμιση και προσαρμόστεCNC μηχανική κατεργασίαεργαλεία προβάλλουν υψηλότερες απαιτήσεις. Αυτό απαιτεί σωστή δομή εργαλείου, τυποποίηση και συνένωση γεωμετρικών παραμέτρων. Το εργαλείο CNC είναι μία από τις προϋποθέσεις για τη βελτίωση της απόδοσης επεξεργασίας, η επιλογή του εξαρτάται από το σχήμα των εξαρτημάτων του αντικειμένου επεξεργασίας, την κατάσταση του υλικού, την ακαμψία του εξαρτήματος, το εργαλείο που επιλέγεται από την εργαλειομηχανή.



Λάβετε υπόψη τα ακόλουθα:



1, σύμφωνα με την απόδοση κοπής των εξαρτημάτων και των υλικών για να επιλέξετε το εργαλείο.

Συνιστώνται εργαλεία ανεξίτηλα καρβιδίου με καλύτερη αντοχή στη φθορά για περιστροφή ή λείανση εξαρτημάτων από χάλυβα υψηλής αντοχής, κράμα τιτανίου και ανοξείδωτο χάλυβα.



2. Επιλέξτε το εργαλείο σύμφωνα με το στάδιο επεξεργασίας των εξαρτημάτων.

Δηλαδή, στο στάδιο της αδροποίησης, κυρίως μέσω της αφαίρεσης του φινιρίσματος για τη μείωση της ακαμψίας, ο σκοπός είναι να επιλέγουμε πιο ακριβή εργαλεία, στη διαδικασία ημιτελικής επεξεργασίας, κυρίως για να διασφαλίσουμε την ακρίβεια μηχανικής κατεργασίας των εξαρτημάτων και την ποιότητα του προϊόντος, αλλά για να εξασφαλιστεί η ανθεκτικότητα των εργαλείων υψηλότερης απόδοσης και υψηλής ακρίβειας, στο στάδιο της χονδροποίησης η ακρίβεια του εργαλείου είναι χαμηλότερη. Επιπλέον, τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στον πίνακα φινιρίσματος είναι πολύ ακριβή.

Εάν επιλεγεί το ίδιο εργαλείο για τραχύτητα και φινίρισμα, οι περισσότερες από τις άκρες του εργαλείου που αφαιρέθηκαν από το φινίρισμα θα είναι ελαφρώς φθαρμένες και φθαρμένες λόγω φθοράς της επίστρωσης, επομένως συνιστάται η επιλογή εργαλείων που αφαιρούνται από το φινίρισμα κατά τη διάρκεια της τραχύτητας. Η συνεχής χρήση θα επηρεάσει το φινίρισμα. Ποιότητα μηχανικής κατεργασίας, αλλά έχει μικρή επίδραση στην επεξεργασία τραχιών επιφανειών.



3, σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά της περιοχής επεξεργασίας για να επιλέξετε το εργαλείο και τις γεωμετρικές παραμέτρους.

Εάν η δομή του εξαρτήματος είναι αποδεκτή, τα εργαλεία με μεγάλες διαμέτρους και μικρές αναλογίες διαστάσεων πρέπει να επιλέξουν την άκρη ενός υπερκεντρικού εργαλείου φρεζαρίσματος για να κόψουν τμήματα εκκρεμούς με λεπτά τοιχώματα και εξαιρετικά λεπτά και πρέπει να έχουν επαρκή κεντρομόλο γωνία για μείωση της κοπής δύναμη του εργαλείου και του τμήματος κοπής. Για την κατεργασία εξαρτημάτων σε μαλακά υλικά, όπως αλουμίνιο ή χαλκός, επιλέξτε έναν μύλο με ελαφρώς μεγαλύτερη γωνία και όχι περισσότερα από 4 δόντια.

precision-cnc-machining